Warzywne risotto z patelni to aż 70% najlepszych warzyw! Całkowicie roślinna kompozycja cukinii, pora, soczewicy, cebulki oraz białego ryżu zaskakuje smakiem i bogactwem warzyw. Warzywne risotto z patelni można podawać jako samodzielne danie roślinne, dodatek do sycących zapiekanek lub urozmaicenie posiłku z mięsem lub rybą. Wystarczy 6 minut na patelni, odrobina masła lub oleju, dodatek ulubionych przypraw lub sera i gotowe!
zielona i żółta cukinia (35%), ryż (30%), soczewica (20%), por (10%), cebula (5%). Może zawierać SELER
śladowa ilość Seler.
dla 100g | i porcją 200g | |
---|---|---|
Energia w kJ | 324 kJ | 648 kJ |
Energia (kcal) | 77 kcal | 153 kcal |
Tłuszcz (g) | 0,3 g | 0,6 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,0 g | 0,0 g |
Węglowodany (g) | 13 g | 26 g |
W tym cukier (g) | 0,7 g | 1,4 g |
Błonnik (g) | 3,6 g | 7,2 g |
Białko (g) | 3,7 g | 7,4 g |
Sól (g) | 0,02 g | 0,04 g |
Podgrzewaj na patelni z dodatkiem tłuszczu przez 6 minut. Produkt nie wymaga wcześniejsego rozmrożenia.
w temperaturze 0° - + 3°C - 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej: do daty trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożen