Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.
szpinak
śladowa ilość Seler.
dla 100g | ||
---|---|---|
Energia w kJ | 135 kJ | |
Energia (kcal) | 32 kcal | |
Tłuszcz (g) | 0,6 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,1 g | |
Węglowodany (g) | 2,0 g | |
W tym cukier (g) | 0,4 g | |
Błonnik (g) | 2,6 g | |
Białko (g) | 3,4 g | |
Sól (g) | 0,08 g |
Na patelni. Zamrożony szpinak przekładamy na patelnię z niewielką ilością wody. Przykrywamy patelnię pokrywką i podgrzewamy go 5 minut. Po 5 minutach dodajemy masło i przyprawy.
Pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.