Soczewica, dzięki gotowaniu na parze, wzbogaci każde twoje danie o pysznie chrupiące ziarna

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

waga netto: 310 g waga po odsączeniu: 265 g
składniki

soczewica, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja wiążąca: chlorek wapnia, aromat naturalny (seler)

Źródło kwasu foliowego

zawiera Seler.

wartość odżywcza

dla 100g
Energia w kJ 446 kJ
Energia (kcal) 106 kcal
Tłuszcz (g) 0,7 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,1 g
Węglowodany (g) 14 g
W tym cukier (g) 0,5 g
Błonnik (g) 4,7 g
Białko (g) 8,5 g
Sól (g) 0,51 g
przechowywanie

Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.