Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.
soczewica, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja wiążąca: chlorek wapnia, aromat naturalny (seler)
Źródło kwasu foliowego
zawiera Seler.
dla 100g | ||
---|---|---|
Energia w kJ | 446 kJ | |
Energia (kcal) | 106 kcal | |
Tłuszcz (g) | 0,7 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,1 g | |
Węglowodany (g) | 14 g | |
W tym cukier (g) | 0,5 g | |
Błonnik (g) | 4,7 g | |
Białko (g) | 8,5 g | |
Sól (g) | 0,51 g |
Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.