Ryż w 100% z marchewki to idealny sposób na zwiększenie ilości warzyw w codziennej diecie i urozmaicenie posiłków dla małych i dużych. Wystarczy go usmażyć na patelni, błyskawicznie ugotować lub upiec. Przygotuj go tak jak lubisz: zamiast ryżu w risotto, jako podstawę do kremów warzywnych, zapiekanek, ciast oraz jako dodatek do sałatek czy smakowitego sosu.
warzywa w zmiennych proporcjach: marchew pomarańczowa, marchew żółta
śladowa ilość Seler.
dla 100g | i porcją 100g | |
---|---|---|
Energia w kJ | 147 kJ | 147 kJ |
Energia (kcal) | 35 kcal | 35 kcal |
Tłuszcz (g) | 0,3 g | 0,3 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,0 g | 0,0 g |
Węglowodany (g) | 5,7 g | 5,7 g |
W tym cukier (g) | 3,0 g | 3,0 g |
Błonnik (g) | 3,0 g | 3,0 g |
Białko (g) | 0,9 g | 0,9 g |
Sól (g) | 0,05 g | 0,05 g |
W garnku: wsyp zamrożony ryż do dużej ilości wrzącej wody, gotuj 3 minuty. Na patelni: smaż na patelni z dodatkiem tłuszczu przez 7 minut W mikrofali: podgrzewaj przez 10 minut (800 W)
Sposób przechowywania w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej - do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.