Ryż w 100% z brokułu to idealny sposób na zwiększenie ilości warzyw w codziennej diecie i urozmaicenie posiłków dla małych i dużych. Wystarczy go usmażyć na patelni, błyskawicznie ugotować lub upiec. Przygotuj go tak jak lubisz: zamiast ryżu w risotto, jako podstawę do kremów warzywnych i zapiekanek, dodatek do sałatek czy szybkiego pesto do makaronu.
Brokuły. Może zawierać SELER
śladowa ilość Seler.
dla 100g | ||
---|---|---|
Energia w kJ | 102 kJ | |
Energia (kcal) | 24 kcal | |
Tłuszcz (g) | 0,4 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,1 g | |
Węglowodany (g) | 2,1 g | |
W tym cukier (g) | 1,2 g | |
Błonnik (g) | 2,6 g | |
Białko (g) | 1,8 g | |
Sól (g) | 0,03 g | |
Kwas foliowy (µg) | 52 µg |
W garnku: wsyp zamrożony ryż do dużej ilości wrzącej wody, gotuj 3 minuty. Na patelni: smaż na patelni z dodatkiem tłuszczu przez 7 minut W mikrofali: podgrzewaj przez 10 minut (800 W)
Sposób przechowywania w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej - do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.