Mieszanka na patelnię i do sałatek. Połączenie warzyw – dyni, soczewicy, fasoli flażoletki, pomidorów i cebuli z kaszą – gryczaną białą i paloną. Gotowa już w 6 min po podgrzaniu, ale można ją również wzbogacić ulubionymi dodatkami i przyprawami. Po wystudzeniu może służyć jako baza do sałatek – wystarczy dodać świeże warzywa i sos.
Dynia, kasza gryczana gotowana prażona (woda, kasza gryczana prażona), kasza gryczana gotowana (woda, kasza gryczana), fasola flageolet, pomidor, soczewica uwodniona, cebula. Może zawierać GLUTEN, SELER
śladowa ilość Seler, Pszenica i gluten.
dla 100g | i porcją 200g | |
---|---|---|
Energia w kJ | 341 kJ | 682 kJ |
Energia (kcal) | 81 kcal | 162 kcal |
Tłuszcz (g) | 0,4 g | 0,8 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,1 g | 0,2 g |
Węglowodany (g) | 14 g | 28 g |
W tym cukier (g) | 2,0 g | 4,0 g |
Błonnik (g) | 4,0 g | 8,0 g |
Białko (g) | 3,3 g | 6,6 g |
Sól (g) | 0,01 g | 0,02 g |
Podgrzewaj na patelni z dodatkiem tłuszczu przez 6 minut lub w mikrofali przez 7 minut (800 W)
Sposób przechowywania w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej - do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.