Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.
Czerwona fasola kidney, suszona, namoczona, woda, sól, stabilizator: chlorek wapnia (lub E509).
Źródło błonnika, Źródło białka
dla 100g | ||
---|---|---|
Energia w kJ | 486 kJ | |
Energia (kcal) | 116 kcal | |
Tłuszcz (g) | 0,5 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0 g | |
Węglowodany (g) | 15,2 g | |
W tym cukier (g) | 0,5 g | |
Błonnik (g) | 8,5 g | |
Białko (g) | 8,3 g | |
Sól (g) | 0,51 g |
Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.