Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.
namoczony suszony ciecierzyca, woda, sól
Źródło błonnika
dla 100g | ||
---|---|---|
Energia w kJ | 500 kJ | |
Energia (kcal) | 119 kcal | |
Tłuszcz (g) | 2,2 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,2 g | |
Węglowodany (g) | 15 g | |
W tym cukier (g) | 0,5 g | |
Błonnik (g) | 7,7 g | |
Białko (g) | 6,0 g | |
Sól (g) | 0,60 g |
Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.