Fasole używane są w kuchni międzynarodowej już od bardzo dawna. Nadają daniom smak i walory odżywcze. Te od Bonduelle charakteryzują się niezwykłą chrupkością. Biała Fasola świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, a także w daniach wegetariańskich i wegańskich.
woda, biała fasola (48%), cukier, sól, ocet spirytusowy, papryka, czosnek, biały pieprz.
dla 100g | ||
---|---|---|
Energia w kJ | 278 kJ | |
Energia (kcal) | 66 kcal | |
Tłuszcz (g) | 0,4 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,1 g | |
Węglowodany (g) | 6,0 g | |
W tym cukier (g) | 2,1 g | |
Błonnik (g) | 5,3 g | |
Białko (g) | 7,0 g | |
Sól (g) | 0,88 g |
Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.